zaterdag 4 april 2020

Zondag is het palmzondag. Maak kennis met het verhaal. En we gaan er rond opdrachtjes doen... 

Palmzondag, juich voor onze helden!

Opdracht 1
Bekijk deze prent. Beantwoord de vragen. - Wie zie je? - Wat doen ze? - Hoe kijken de mensen? (blij, bang …) - Waaraan merk je dat ze blij of bang of boos … zijn?

Opdracht 2 Lees het verhaal.

Jezus is op weg naar Jeruzalem. Hij zit op een ezel. Veel mensen zijn blij om hem te zien. Ze wuiven met palmtakken en juichen. Ze ontvangen Jezus als een koning. Ze roepen: ‘Hosanna!’ Dat betekent: ‘Jij bent onze redder!’ De mensen doen hun mantels uit. Ze leggen ze op de weg. Net een tapijt waar Jezus kan over rijden. Niet iedereen is blij om Jezus te zien. Sommige mensen zijn bang dat Jezus echt koning zal worden. Dan zijn zij niet meer de baas in het land. Dat willen ze niet! Maar de meeste mensen zijn erg blij. Ze dansen van plezier wanneer ze Jezus zien.

Opdracht 3
Juist of fout? De mensen juichen voor Jezus. Jezus rijdt op een paard. Iedereen is blij om Jezus te zien. De mensen wuiven met palmtakken. De mensen leggen hun mantels op de weg zodat Jezus erover kan rijden.

Opdracht 4
Kijk naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=XE6JTCHSnQs Wat herken je uit het verhaal?

Opdracht 5
Speel zelf met speelgoed het verhaal na.

Opdracht 6
Teken een strip van het verhaal.

Opdracht 7
Wie wil jij vandaag toejuichen? In wie herken jij vandaag Jezus? Teken op een groot blad een krans van palmtakken, schrijf er een lieve boodschap in en hang het voor je raam.



Succes allemaal! En veel groetjes!