woensdag 8 april 2020

De goede week: witte donderdag

Deze week is het een bijzondere week: de goede week.
De week waarin we de laatste dagen van Jezus zijn leven en zijn verrijzenis herdenken.
Op enkele speciale dagen zal ik deze week een verhaal, een tekst of opdrachtje posten. Succes!

Witte donderdag

Brood delen
Samen zijn … ook als we elkaar niet zien


Opdracht 1
Kijk eens goed …
Kijk door een keukenrol naar de prent. Vertel wat je ziet. Schuif dan een beetje op en kijk opnieuw.

Opdracht 2
Lees het verhaal

Jezus en zijn vrienden zijn samen om te eten. Op de tafel staan brood en wijn. Jezus deelt het brood uit. Hij schenkt iedereen wijn in.
Jezus zegt: ‘Lieve vrienden, binnenkort ben ik niet meer bij jullie.’ Daar schrikken zijn vrienden van. Hoe moet het verder zonder Jezus bij hen?
Jezus zegt: ‘Ik zal altijd in jullie hart zijn. Zo zullen we altijd samen zijn. Ook als je me niet kan zien. Kijk, als jullie bij elkaar zijn, deel dan brood. Doe het net zoals wij het nu doen. Ik zal dan bij jullie zijn.’
De vrienden van Jezus blijven dit doen. Iedere keer als ze samenkomen, delen ze brood met elkaar. In hun hart voelen ze Jezus dan dicht bij hen.

Opdracht 3
Kleur op de prent het brood geel. Trek met oranje een kring rond Jezus. Trek met paars een kring rond de wijn. Trek met groen een kring rond een stukje dat laat zien dat deze mensen vrienden zijn.

Opdracht 4
Je kan nu zelf een kunstwerk maken dat voor jou toont hoe Jezus het brood deelt.

Opdracht 5
Zou jij mee aan tafel gaan met Jezus? Teken jezelf erbij. Wie wil je er nog meer bij? Teken ook deze mensen. Wat zou je dan nog meer op tafel zetten? Misschien wil je ook iets tekenen dat je gevoel uitdrukt: hartjes, een regenboog, een zonnetje … Doe maar!

Opdracht 6
Vandaag zijn er een heleboel mensen die we niet kunnen zien. Toch kun je hen een teken geven dat je aan hen denkt door met hen te delen. Bak brood of koekjes voor je buren of vrienden. Doe ze in een zak met een lieve boodschap bij. Zo weten ze dat ze nog steeds in je hart zitten en dat jij aan hen denkt.